Matoppskrifter

Her finner du spennende matoppskrifter til sunn og god mat

Kategorier

Gulrotbrød oppskrift

Antall porsjoner:
1
Ingredienser:
9 dl halvgrovt hvetemel
2 dl melk
½ Pakke fersk gjær
½ teskje kanel
2 ss honning
½ ts salt
1 stor gulrot/ 2 små
1 egg til deig og pensling
1 metallbolle som du kan sette på komfyren
1 brødform
1 ss olje til å smøre brødformen med
1 Håndkle/plastikk til heving av deig
Fremgangsmåte:
1. Hell melken opp i metallbollen og varm den til 37 grader, smuldre den ferske gjæren oppi væsken.

2. Ta metallbollen vekk fra plata og tilsett litt og litt mel om gangen, men spar 2 dl mel til knaing.

3. Tilsett kanel, honning, salt, 1 revet gulrot og halve egget i brødet. Kna deigen i 5-10 minutter, smør brødformen med olje og litt mel.

4. Hev deigen i 30 minutter over varm damp, det får du ved å tette igjen kommen og la det renne varmt vann i vasken.
Ta deigen i brødformen, legg det på en rist over vasken så dampen stiger opp og legg over et håndkle/plastikk. Fem minutter før deigen er ferdig med å heve, setter du ovnen på 225 grader.

5. Når deigen har hevet ferdig, pensler du den med det halve egget og strør litt mel på toppen, hvis du har noe igjen.

6.Sett brødet inn i oven på nederst rille, i 15-20 minutter.

Velbekomme
Send oppskrift
Vanskelighetsgrad
Utfordrende
Del oppskrift
Legg til på min oppslagstavle
Skriv ut oppskrift